Vår historia – Oliva

Vår historia

4 oktober, 2017

Oliva har sina rötter i Borlänge, Dalarna. Det var där allt startade år 2005. Vi har hängt med ett tag och det är vi väldigt stolta över. Här är några milstolpar som berättar om vårt fina arv och vår historia när det gäller att producera hudvård.

2005

Det var året då allting började. Oliva by CCS lanserades på svenska apotek med fyra olika produkter till kroppen. Det var speciellt, då det var den bäst säljande introduktionen på svenska apotek någonsin. Det är något som vi är extra stolta över! Vi var tidiga med att fokusera på naturliga ingredienser, vilket är något som präglar oss än idag. Olivoljan har använts som skönhetsmedel i över två tusen år – än idag är den vår primära källa till skonsam och effektiv hudvård.

2006

Året efter succélanseringen så introducerade vi också två produkter för ansiktet; en dagkräm och en nattkräm

2008

Två år senare kom också de tre första produkterna för håret; två olika schampo och ett vårdande balsam.

2009

Efter ett par år på marknaden var det dags att förnya och förbättra sig. Vi relanserade vårt varumärke och sortimentet fick det nya namnet Oliva by CCS – ECO, för att understryka att vi fokuserade på ekologiskt godkända ingredienser i våra produkter. Vi ville också framhäva att våra produkter var fria från parabener, silikoner och mineraloljor.

 

2010

Detta år gick vi också in i sminkkategorin och lanserade ett antal olika produkter såsom foundation, läppbalsam med och utan färg samt en sminkborttagning och en concealer.

2012

Detta var året då våra omtyckta produkter fick en ny doft. Vi bytte ut parfymen i våra produkter, vi passade också på att uppdatera och modernisera våra förpackningar.

Vi introducerade även detta år en helt ny hudvårdsserie, i samband med Akademikliniken, som fokuserade på mogen hud: Oliva Age Well. Det fanns en ökad efterfrågan på anti-age produkter och vi hade ett gemensamt intresse för och stor kunskap inom medicinsk hudvård.

 

2015

Det var ett stort år för Oliva på många olika sätt. Dels fyllde vi 10 år och det firade vi genom att uppdatera vår doft och design igen.

Vi lanserade också en helt ny serie inom varumärket: Oliva Earth. Detta var första gången vi lämnade den ikoniska olivgröna färgen på våra förpackningar. Produkterna i denna serien var mer specialiserade och hade fokus på ekologiska ingredienser och Fair Trade.

 

2016

Vi introducerade detta år vår linje för känslig hy som också var certifierat av COSMOS Eco Cert. Den innehöll allt från body lotion, handkräm, ansiktsolja samt en ansiktskräm och en rengöringsmousse.

2017

Här är vi nu! För varumärket är detta förändringarnas år. Numera heter varumärket inte längre Oliva by CCS – utan bara Oliva. Vi har en styrka i vårt varumärke som vi vill framhäva och ge extra uppmärksamhet.

Vi relanserar hela vårt varumärke som har genomgått en stor förändring. Vi lämnar våra olivgröna förpackningar och hela vårt sortiment får ett helt nytt utseende; vi får en ny logotype, en ny illustration i form av olivkvisten, vi förtydligar och förenklar produktens fördelar. Nytt är också att alla våra produkter är fria från ingredienser med animaliskt ursprung. Vi har alltid haft vårt ursprung i växtriket och det är något som vi vill fortsätta med! I samband med detta lanserar vi också fyra produkter som är helt nya i vårt sortiment:

Foaming Shower Gel – en skummande duschmousse som ger den där lilla vardagslyxen i duschen. Den förvandlas från en gel till ett härligt skum när produkten kommer i kontakt med vatten.

Intensive Skincare Balm – en universalkräm med extra hög fetthalt som tar hand om speciellt utsatta och extra torra hudpartier. Perfekt när hösten och vintern kommer smygande med sina låga temperaturer som gör att vi blir extra känsliga.

Foot Cream – en härlig och vårdande fotkräm som också har en lätt peelande effekt. Ger dina fötter lite extra kärlek när de behöver det. Produkten går bra att använda varje dag.

Night Cream (oparfymerad) – vi ser en ökad efterfrågan på hudvård för de som är extra känsliga eller som föredrar ansiktsvård utan parfym. Därför kommer också ny en nattkräm som är fri från parfym.Mer från artiklar

Företaget bakom Oliva – vilka är vi

Det är ganska enkelt egentligen. CCS Healthcare är en av Nordens största tillverkare av hudvård och hygienprodukter. Vår idé bygger på att skapa innovativa och hållbara produkter med hög kvalitet som hjälper människor i vardagen – både på arbetet och hemma. Våra kunder finns över hela Europa men vårt huvudkontor och vår fabrik ligger i …

Läs artikel