Den nya doften – Oliva

Den nya doften

8 oktober, 2017

Vårt luktsinne är ett väldigt komplext system och vi alla uppfattar dofter olika beroende på våra intryck. Till skillnad från vårt smaksinne, som man ofta brukar säga kan uppfatta sött, salt, surt, beskt, umami och fett, kan vårt luktsinne urskilja ett hundratal olika dofter redan i små koncentrationer. Luktsinnet förändras (försämras tyvärr!) också markant med åldern, därför kan det variera mycket i hur vi uppfattar olika dofter genom livet.

Vi strävar alltid efter att ha så få allergener som möjligt i våra produkter. Eftersom vi alla är olika är vi också olika känsliga mot olika saker. Därför blir arbetet med parfymen så oerhört viktigt när man producerar hudvård. Eftersom det ständigt händer saker och ingredienser utvecklas behöver man också se över sin parfym med regelbundna mellanrum – allt för att kunna erbjuda er det bästa och mest skonsamma alternativet.

Alla våra trogna användare som har hängt med sedan starten år 2005 har märkt att doften i våra nya produkter har förändrats. I oktober 2017 bytte vi ut parfymen i hela vårt sortiment. Vi vill berätta lite om varför vi har valt att göra detta och hur det gick till.

Det hela började med att vi gjorde en omfattande undersökning med er – våra kära konsumenter. Av det som framkom var det tydligt för oss att vi behövde förbättra doften i våra produkter. Vi gjorde ett omfattande test där ni fick vara med och utvärdera nuvarande doft samtidigt som ni fick utvärdera ett antal nya dofter och hur bra dessa associeras till vårt varumärke. Slutresultatet blev att det som Oliva står för och vill associeras med förknippas bättre med en lite annorlunda doft än den som vi har haft tidigare. Detta välkomnade vi och gjorde vår hemläxa, eftersom era åsikter är det som spelar allra största roll i vårt dagliga arbete.

Den nya doften har en lite annorlunda karaktär; den har nu fått ett mycket mer fräscht första intryck samtidigt som den håller samma gröna toner som tidigare. Doften är också något mer blommig och fruktig än tidigare, efter era önskemål. Vi hoppas att ni tycker om den!

 Mer från artiklar

Olivoljan som skönhetsmedel

I över två tusen år har olivoljan nyttjats inom hudvård för dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. Tillsammans med sesamfrön och nötter var olivoljan vid sidan av spannmål och vin en av de främsta produkterna i Palestina långt tillbaka i tiden. Den utvanns ur oliven genom pressning eller malning. Den finaste oljan kom från färska …

Läs artikel