Olivoljan som skönhetsmedel – Oliva

Olivoljan som skönhetsmedel

8 oktober, 2017

I över två tusen år har olivoljan nyttjats inom hudvård för dess återfuktande, närande och skyddande egenskaper. Tillsammans med sesamfrön och nötter var olivoljan vid sidan av spannmål och vin en av de främsta produkterna i Palestina långt tillbaka i tiden. Den utvanns ur oliven genom pressning eller malning. Den finaste oljan kom från färska gröna oliver som man gärna stötte i mortel. Det ansågs vara i Galiléen den allra bästa oljan producerades.

Riktigt långt tillbaka förvarade man gärna olivoljan i horn, men senare kom man på att förvara den i flaskor och krus gjorde att den kändes fräschare och fick bättre hållbarhet.

Eftersom olivolja penetrerar huden långsamt bidrar den på ett naturligt sätt till att fuktbalansen i huden bevaras. Den är en av de mest naturliga och effektiva hudvårdsingredienserna på grund av sina fetter och antioxidanter och kallas i många sammanhang för antikens guld.

Den började främst att användas för att stärka hud och hår efter att man hade badat och tvättat sig. Olivoljan hade också en skyddande funktion för ansiktet eftersom huden påverkades starkt av det varma och torra klimatet. Den hade även en tradition att användas som gurgelvatten vid olika halsåkommor och ofta använde man den i medicinskt syfte på olika sår och skador.

I kombination med olivbladsextraktet, som mjukgör och återfuktar på djupet, utgör dessa två basen i en riktigt effektiv hudvård. Olivbladsextraktet finns i alla våra Olivaprodukter som du sköljer av kroppen, medan Olivoljan finns i de produkter som ska absorberas av huden.

Oliven och dess olja är grundpelaren i vår hudvård. Den har en lång, fin tradition som vi fortsätter att omfamna. År efter år fortsätter vi att inkludera dem i våra produkter, allt för att ni ska få bästa tänkbara hudvård och ge er hud all den kärlek som den behöver och förtjänar.Mer från artiklar

Den nya doften

Vårt luktsinne är ett väldigt komplext system och vi alla uppfattar dofter olika beroende på våra intryck. Till skillnad från vårt smaksinne, som man ofta brukar säga kan uppfatta sött, salt, surt, beskt, umami och fett, kan vårt luktsinne urskilja ett hundratal olika dofter redan i små koncentrationer. Luktsinnet förändras (försämras tyvärr!) också markant med …

Läs artikel