Vanliga frågor – Oliva

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Varför behöver jag en ögonkräm?

Vår hud kring ögonen är oftast mer känslig och tunnare än den övriga huden i resten av ansiktet. En vanlig dag- eller nattkräm är svårare för huden att absorbera då den vanligtvis är tjockare i konsistensen. Ögonkräm är speciellt utvecklad för att skydda den känsliga huden och att lättare absorberas av den tunna huden kring ögonen som ofta är väldigt känslig mot förändringar.


Är era produkter testade på djur?

Nej, våra produkter är inte testade på djur.


Innehåller era produkter några animaliska råvaror?

Nej, vi har inga råvaror med animaliskt ursprung.


Varför ska jag använda återfuktande hudkrämer?

Vår hud utsätts dagligen för yttre påfrestningar av olika slag. Mycket skärmtid, torr inomhusluft, kyla, vind eller onormal värme som gör att vi svettas mer än normalt, är alla faktorer som kan rubba hudens naturliga fuktbalans. Dessa kan torka ut huden och därför behöver vi använda fuktgivande hudkräm.
När vi duschar dagligen samt tvättar bort make-up avlägsnar vi fett & orenheter. Dock avlägsnar vi samtidigt en del av hudens egna fetter, därför behöver vi ersätta dessa med kräm för att återskapa balansen. Under natten när vi sover är huden mer avslappnad och den återskapande processen med celldellning går fortare än under dagen. Det viktigaste hos en nattkräm är därför att tillföra rikligt med fukt och näring. Därför upplevs nattkräm oftare som "tyngre" och fetare i konsistensen.


Hur lång hållbarhet har era produkter?

En oöppnad förpackning som har förvarats i rumstempererad miljö håller i 3 år. En öppnad produkt håller i regel i 12 månader. Naturliga ingredienser ska inte exponeras mot starkt ljus eller extrem värme och därför kan hållbarheten vara något kortare om produkten har utsatts för något av dessa förhållanden.


Vad menas med att era produkter är enkla och rena?

Olivaserien bygger på naturliga råvaror med lång historia inom hudvård. I dess enklaste form har olivoljan används i tvåtusen år för att vårda och mjukgöra huden. Att ta hand om sig ska vara enkelt, därför bygger serien på kvalitativa produkter som rengör och återfuktar huden. Produkterna kompletterar varandra och serien som helhet uppfyller de behov vi nordbor har för att ha en välmående hy i ett påfrestande klimat.


Är produkterna lämpliga för alla åldrar?

Ja, att ta hand om sig själv och sin hud på ett naturligt och hållbart sätt anser vi inte vara åldersrelaterat. Oavsett ålder upplever vi alla ett behov av vårdande hudvårdsprodukter som underlättar livspusslet och samtidigt inte påverkar vår omgivande miljö. Produkterna riktar inte in sig på en specifik målgrupp utan passar lika bra för tonårshyn som den mer mogna huden.


Vad menas med att produkterna är naturliga?

Olivoljan och olivbladsextraktet i alla våra produkter är organiskt odlade och certifierade. Vi har också gjort ett aktivt val att inte använda några råvaror med animaliskt ursprung, då vi anser att det vi har fått från växtriket är det bästa för en effektiv och skonsam hudvård.


Är det viktigt att tvätta ansiktet varje dag?

Huden utsätts för mycket orenheter under en dag. I stadmiljöer finns fullt av partiklar som gör huden oren - allt från avgaser till fabriksutsläpp. Att dessutom använda smink täpper igen hudens porer och lämnar huden oren. Efter en dag kan det vara befriande för huden att få bli riktigt ren. Samtidigt kan det vara ett härligt fräscht uppvaknande att få börja dagen med att tvätta huden. Att använda Oliva Cleansing Mousse som både tar bort orenheter och make-up gör det enkelt att få huden ren. Efter att huden tvättats kan en fuktgivande dags- eller nattkräm med fördel användas, så att huden behålls mjuk och smidig.


Har du fler frågor?